Olet tässä

Vapaaehtoistoimijoille

Vapaaehtoistoiminnassa toimit omasta halusta ja ilman rahallista korvausta. Saat hyvän mielen toisten auttamisesta ja hyvän asian edistämisestä. Voit toimia yksin tai ryhmässä.

On monta tapaa toimia vapaaehtoisena. Periaatteena on, että toiminnassa saa toteuttaa itseään sekä valita yhdessä vapaaehtoistoiminnan yhteyshenkilön ja osallisen kanssa itselle sopivan tavan toimia. Vapaaehtoisena toimit niillä taidoilla, joita sinulla on. Voit olla kuuntelija, ystävä ja vierellä kulkija. Olet läsnä ihminen ihmiselle. Päätät itse osallistumisestasi oman aikataulusi mukaisesti. Voit osallistua yksittäisiin tapahtumiin tai auttamistehtäviin tai sitoutua pitemmäksi aikaa.
Vapaaehtoistoimijoita tarvitaan erilaisten piirien vetäjiksi, ystäviksi yksinäisille, kynkkäkaveriksi ulkoiluun, seuraksi kulttuuritilaisuuksiin tai johonkin muuhun. Vapaaehtoisia ihmisiä tarvitaan täydentämään sosiaali- ja terveydenhuollon palvelukokonaisuutta. Tarkoituksena ei ole korvata jotakin julkista toimintaa, vaan tuoda siihen ihmisläheisyyttä, uutta sisältöä ja rikkautta.

Peruspalvelukuntayhtymä Kallio rekisteröi vapaaehtoiset ja tehtävästä riippuen voidaan pyytää rikosrekisteriote.

Tervetuloa mukaan!

    Ota yhteyttä

    Vapaaehtoistyö ikäihmisten parissa, p. 044 419 5541, ma–pe klo 9–14

    Vapaaehtoistyö perhe- ja sosiaalipalveluissa sekä vammaispalveluissa: Eila Kukonlehto, p. 040 635 5122

    Vapaaehtoistyö mielenterveyskuntoutujien parissa: Terhi Manni, p. 044 419 5324

    Vapaaehtoistyö erityisryhmien kotikuntoutuksessa: Anne Tavasti, p. 040 635 5290