Ylivieskan terveyskeskus yläilmoista

Lääkäri- ja hoitajavastaanotto

Pääset lääkärien ja hoitajien vastaanotoille ajanvarauksella. Voit ottaa yhteyttä terveyskeskukseen puhelimitse tai lähettää sähköisen yhteydenottopyynnön. Kiireetön puhelinajanvaraus toimii arkisin klo 9–16, sähköisen yhteydenottopyynnön voit lähettää koska tahansa.

Hoitaja arvioi tilanteesi ja ohjaa sinut lääkärin, sairaanhoitajan, terveydenhoitajan tai kansantautihoitajan vastaanotolle. Voit saada myös kotihoito-ohjeita.


Sairaanhoitoon kuuluvat sairaanhoitajan ja/tai lääkärin tekemä tutkimus ja hänen määräämänsä hoito. Potilaitten hoidosta vastaavat sairaanhoitajan ja lääkärin muodostamat työparit. Tutkimus ja hoito annetaan lähtökohtaisesti omassa terveyskeskuksessasi.

Päivystyspotilaiden lisäksi poliklinikkasairaanhoitajilla on omia vastaanottoja, joissa hoidetaan mm. haavahoidot, injektiot ja suonensisäiset tiputukset.


Alueellamme sijaitsee neljä terveyskeskusta, yksi joka kunnassa.

Toimi näin

Kiireettömän vastaanoton puhelinajanvaraus toimii arkisin klo 9–16. Pääset hoitotakuujonoon, josta aika järjestetään kolmen kuukauden sisällä. Aika ilmoitetaan sinulle kirjeitse.

Ajanvaraukseen soittaessasi hoitaja haastattelee ja arvioi hoidon tarpeen sekä kiireellisyyden ja antaa tarvittavat ohjeet. Kiireelliseen hoitoon päivystysaikoja on saatavana arkipäivisin puhelinajanvarauksella klo 8 alkaen.


Voit lähettää meille myös sähköisen yhteydenottopyynnön.

Henkeä uhkaavissa tilanteissa soita 112. Jos tarvitset muuta kiireellistä hoitoa, ota yhteyttä terveyskeskukseen.

Maksullisuustieto

Terveyskeskuslääkärin vastaanotolla käyntimaksu 20,90 €, maksu peritään kolmelta ensimmäiseltä käynniltä vuosittain.

Neuvonta ja ajanvaraus

Sähköinen ajanvaraus 
(mm. laboratorioon, kansantautihoitajille ja neuvolaan)
 

Alavieskan terveyskeskus
Pappilantie 1,
p. 08 419 6300

Nivalan terveyskeskus
Pappilantie 1,
p. 08 419 6500

Sievin terveyskeskus
Annintie 4, 
p. 08 419 6100

Ylivieskan terveyskeskus
Kirkkotie 4,
p. 08 419 5100
Pohjapiirros

Terveyspalvelut ukrainalaisille potilaille

Vastaanotoilla on käytössä takaisinsoittojärjestelmä. Voit jättää takaisinsoittopyynnön ma–to klo 8–15 ja pe klo 8–14. Jätäthän vain yhden takaisinsoittopyynnön asiaasi koskien. Koronaneuvonnan numerossa ei ole takaisinsoittopalvelua.