Olet tässä

Haavan keltaiset lehdet

Perhe- ja sosiaalipalveluiden palveluohjaus

Palveluohjaus on ennaltaehkäisevää toimintaa, joka auttaa asiakkaita talouden ja arjen ongelmatilanteissa. Palveluohjaaja tuntee sosiaaliturvajärjestelmän, sosiaalihuoltolain, toimeentulotukilain sekä esimerkiksi lastensuojelulain, ja osaa ohjata sinut oikean avun piiriin.

Muutoksia palveluohjauksessa 8.12.2022:

palveluohjaus on toistaiseksi tauolla. Puhelut ohjautuvat perhepalvelukeskukseen palveluneuvojalle. 

Voit soittaa perhe- ja sosiaalipalveluiden palveluohjaajalle, mikäli sinulla on esimerkiksi perhe-elämään, arjen hallintaan tai talouteen liittyviä haasteita. Palveluohjaaja voi opastaa paitsi Kallion palveluihin, myös esimerkiksi kuntien ja Kelan palveluihin liittyen. Palveluohjauksen tavoite on tunnistaa asiakkaan palveluiden tarve mahdollisimman aikaisessa vaiheessa sekä tukea asiakkaan itsenäisyyttä.

Palveluohjaajan tavoittaa ensisijaisesti puhelimitse, mutta tarpeen mukaan asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa voidaan tavata myös kasvotusten. Sähköpostitse voit toimittaa kiireettömän konsultaatiopyynnön, mutta huomaathan, ettei sähköposti ole tietoturvallinen, joten sinne ei kannata toimittaa yksilöityjä tietoja. 

Palveluohjauksen numero ei korvaa sosiaalipäivystystä.
Kiireellisissä tilanteissa ota aina yhteyttä virka-ajan sosiaalipäivystykseen p. 044 419 5709.
Virka-ajan ulkopuolella ja viikonloppuisin sosiaalipäivystäjän tavoittaa hätäkeskuksen kautta numerosta 112.

    Liitetiedostot