Olet tässä

Palveluseteli

Kallion kotihoidon palvelujen vaihtoehtona voit valita palvelusetelin talousarvioon varatun määrärahan puitteissa.

Palveluseteli on tarjolla seuraaviin palveluihin:

  • säännöllinen ja tilapäinen kotihoito
  • omaishoidon vapaan järjestäminen

Palveluseteli myönnetään asiakkaan palvelutarpeen arvioinnin ja Kallion palveluunpääsyn kriteerien perusteella. Päätöksen palvelusta tekee palveluneuvonnan palveluesimies. Asiakkaalle laaditaan hoito, -kuntoutumis- ja palvelusuunnitelma, jonka perusteella palvelu järjestetään.

Asiakkaan asiakasmaksu ja palvelusetelin omavastuuosuus määräytyvät palveluun käytetyn ajan sekä asiakkaan tulojen mukaan. Asiakas maksaa palvelusetelin omavastuuosuuden palveluntuottajalle. Palvelusetelin arvoon tehdään indeksitarkistus vuosittain.

Kun olet saanut myönteisen palvelusetelipäätöksen, voit valita itse, edustajasi avulla tai palveluohjauksen tuella Kallion hyväksymän yksityisen palveluntuottajan, jonka kanssa teet sopimuksen palvelusta.

Kallio on siirtynyt käyttämään PSOPpia eli sähköistä palvelusetelijärjestelmää
Uusi järjestelmä on otettu käyttöön toukokuusta 2020 alkaen. Se ei edellytä toimenpiteitä sinulta, mutta kirjautumalla järjestelmään voit seurata palvelusetelin käyttöä tai antaa palautetta saamastasi palvelusta. Voit pyytää palvelusetelipalveluista omavastuuraportin palveluntuottajalta. Raportista voit tarkistaa, että merkinnät ovat oikein. Raportista näet myös maksuosuuden, joka jää sinun maksettavaksesi.

Asiakasohje sähköiseen Parasta palvelua –järjestelmän käyttämiseen 

Tiedot yksityisistä tuottajista, palveluista ja niiden hinnoista löydät Parasta palvelua.fi –verkkosivulta tai Kallion palveluneuvonnasta. Palveluntuottajien vertailu ei edellytä kirjautumista järjestelmään.

Jatkuvan ja säännöllisen kotihoidon tulosidonnainen palveluseteli ja tilapäisen kotihoidon palveluseteli myönnetään määräajaksi.

Omaishoidon vapaapäivän palveluseteli myönnetään omaishoidon tukea saaville asiakkaille. Palveluseteleitä voi saada 3 kpl/kk.


Palvelusetelin arvo

Jatkuvan ja säännöllisen kotihoidon palveluseteleitä myönnettäessä otetaan huomioon hakijan ja hänen kanssaan samassa taloudessa asuvien bruttotulot. Palvelusetelien määrään vaikuttaa asiakkaan toimintakyky ja hoidon tarve.

Voit halutessasi ostaa palveluntuottajalta lisäpalveluita, jotka maksat itse. Lisäpalveluista sinulla on mahdollisuus tehdä kotitalousvähennys verotuksessa.


Palvelusetelin tulorajat ja vähennysprosentit 

Kotitalouden koko ja tulorajat:

Kotitalouden koko, henkilöä Tulorajat euroa/kk Vähennysprosentti
1 588 35
2 1084 22
3 1701 18
4 2103 15
5 2546 13
6 2924 11

Palveluneuvonta

p. 044 419 5541

ma–pe klo 9–14

kotihoito.neuvonta [at] kalliopp.fi 

Lomakkeet

Linkki

Parastapalvelua