Tehostettu palveluasuminen

Kun toimintakykysi on alentunut etkä selviydy enää turvallisesti omassa kodissa asumisesta itsenäisesti, läheisten ja /tai yksityisen /kotihoidon palvelujen turvin voit hakea meiltä tehostettua palveluasumista. Meillä voit ikäihmisenä elää omanlaistasi elämää ympärivuorokautisen hoitohenkilöstön turvin, jota vahvistetaan tarvittavilla lääkäripalveluilla.

Arkesi koostuu tarpeittesi mukaisesta yhdessä suunnitellusta hoidosta ja kuntoutuksesta, läheisestä omahoitaja-asukassuhteesta, mielekkäistä arjen tekemisistä, viihtyisästä ympäristöstä sekä yhteistyöstä läheistesi ja vapaaehtoisten kanssa. Tuemme, että säilyttäisit oman toimintakykysi ja elämäsi sosiaaliset suhteet mahdollisimman pitkään. Tarvittaessa tuomme kotiisi sairaanhoidollisia palveluita esimerkiksi suonensisäisen nestehoidon ja lääkityksen sekä elämän loppuvaiheen hoidon.


Toimi näin

Tulosta ja täytä lomake hakemus asumispalveluihin, jonka löydät www.kalliopp.fi sivuilta. Vahvista hakemuksesi allekirjoituksella. Tarvittaessa asumispalveluhakemuksen voi allekirjoittaa asiakkaan määräämä edunvalvoja tai asioidenhoitaja. Saat päätöksen kirjallisena kotiisi.

Kenelle ja millä ehdoin

Kun toimintakykysi on alentunut ja kotona asumisessa ilmenee huolia, tulee sinun ja/tai läheistesi tai muiden hoitoosi osallistuvien/ asiantuntijoiden olla yhteydessä palveluneuvontaan palvelutarpeen arviointia varten.

Palveluiden järjestäminen perustuu kokonaisvaltaiseen, monipuoliseen ja luotettavaan asiantuntijan arvioon palvelutarpeestasi ja hyväksyttyihin palveluun pääsykriteereihin, asumispalvelua koskiessa monijäsenisen arviointiryhmän arvioon sekä päätökseen palvelujen myöntämisestä. Tehostetun palveluasumisen hakemukset ja kuntoutumista edistävän arviointijakson lausunto käsitellään SAP- työryhmässä (SAP= selvitä, arvio, palveluohjaa), jonka jälkeen tehdään päätökset tehostetun palveluasumisen hylkäämisestä tai hyväksymisestä.

Maksullisuustieto

Asiakasmaksu määräytyy nettotulojen mukaan.

Palvelupaikat

Toimipiste

Kyläojantie 1
85500 NIVALA

Toimipiste

Ratakatu 4
84100 YLIVIESKA

Toimipiste

Vapaudentie 31
85500 NIVALA

Toimipiste

Raivaajantie 12
85500 NIVALA

Toimipiste

Pappilantie 1
85500 NIVALA

Toimipiste

Papinpolku 2
85200 ALAVIESKA

Toimipiste

Vierimaantie 3
84100 YLIVIESKA

Toimipiste

Jussinmäentie 5 g
85410 SIEVI

Toimipiste

Ratakatu 12
84100 YLIVIESKA

Toimipiste

Visalantie 300
84100 YLIVIESKA

Toimipiste

Kirkkotie 4
84100 YLIVIESKA

Toimipiste

Kirkkotie 4
84100 YLIVIESKA

Palveluneuvonta

p. 044 419 5541

ma–pe klo 9–14

Hakemukset

lomakkeet ja ohjeet

Vierailuohje

Sovithan vierailusta läheisesi luona etukäteen henkilökunnan kanssa puhelimitse. Asukkaan luona voi kerralla käydä 1–2 vierasta. Vierailethan vain terveenä. Lue koko vierailuohje tästä