Lääkäripäivystystä järjestetään Ylivieskan tk:ssa (kuva) sekä Nivalan tk:ssa

Päivystys

Päivystysvastaanotto on tarkoitettu äkillisesti sairastuneille ja kiireellistä hoitoa vaativille. Ota yhteyttä päivystykseen puhelimitse. Henkeä uhkaavassa tilanteessa soita yleiseen hätänumeroon 112.

Toimi näin

Varaa aika soittamalla päivystykseen tai lähettämällä sähköinen yhteydenottopyyntö. Hoitaja arvioi, varataanko sinulle aika lääkärin vai päivystävän sairaanhoitajan vastaanotolta. Kallion alueella päivystys on auki klo 8–16 Ylivieskassa ja Nivalassa.

Klo 16 alkaen päivystys on Oulaskankaan sairaalan yhteispäivystyksessä Oulaisissa.

Ennen lähtöä Oulaskankaan yhteispäivystykseen tulee AINA ottaa yhteyttä Päivystysapuun joko soittamalla maksuttomaan numeroon 116 117 tai ottamalla yhteyttä chatissa. Päivystysavun sairaanhoitaja tekee alustavan hoidontarpeen arvion ja antaa tarvittaessa toimintaohjeita.

Kenelle ja millä ehdoin

Maksullisuustieto

Terveyskeskuksen avosairaanhoidon lääkäripalveluista peritään maksuasetuksen7 §:n mukaan: terveyskeskuslääkärin vastaanotolla on käyntimaksu ja maksu peritään kolmelta ensimmäiseltä käynniltä vuosittain. Oulaskankaan sairaalan yhteispäivystyskäynneistä arkisin klo 20–08 sekä lauantaisin, sunnuntaisin ja pyhäpäivinä peritään poliklinikkamaksu kaikilta 18 vuotta täyttäneiltä.

Tausta ja lainsäädäntö

Päivystyksessä annetaan potilaalle kiireellistä hoitoa. Hoidon tarve voi aiheutua äkillisestä sairastumisesta tai vammautumisesta, pitkäaikaissairauden vaikeutumisesta tai toimintakyvyn heikkenemisestä. Päivystyksessä hoidetaan kaikkia kiireellisen avun tarvitsijoita näiden asuinpaikasta riippumatta.

Hoitaja tai lääkäri tekee potilaalle hoidontarpeen arvioinnin, jossa määritellään hoidon kiireellisyys ja tarve. Jos hoidon tarve ei ole kiireinen, potilaan tulee hakeutua terveyskeskukseen virka-aikana.


Päivystyspalveluita on saatavilla kaikkina vuorokaudenaikoina. Ympärivuorokautinen päivystys järjestetään suurten sosiaali- ja terveyskeskusten ja sairaaloiden yhteydessä.

Palvelupaikat

Toimipiste

Pappilantie 1
85500 NIVALA

Toimipiste

Kirkkotie 4
84100 YLIVIESKA

Päivystys ark. klo 8–16:

Nivalan terveyskeskus
Pappilantie 1, 85500 Nivala

p. 08 419 6500

Ylivieskan terveyskeskus
Kirkkotie 4, 84100 Ylivieska

p. 08 419 5100

Muina aikoina:

Päivystysapu

p. 116117

Päivystysavun chat (vaatii tunnistautumisen).

Oulaskankaan yhteispäivystys
Oulaistenkatu 5, 86300 Oulainen

116117.fi

116117-tekstipalvelu henkilöille, jotka eivät kuule tai pysty tuottamaan puhetta