Sosiaali- ja potilasasiamies

Voit pyytää sosiaali- ja potilasasiamieheltä tietoa asiakkaan ja potilaan oikeuksista, neuvoja ja apua sosiaali- ja terveydenhuollon asiakkaille sekä
apua potilasvahinkoilmoituksen ja muistutuksen tekemisessä. Sosiaali- ja potilasasiamies on puolueeton henkilö, joka toimii sosiaali- ja terveydenhuollon asiakkaiden edun turvaajana.

Sosiaali- ja potilasasiamies toimii sovittelijana asiakkaan ollessa tyytymätön saamaansa palveluun tai kohteluun, seuraa asiakkaiden oikeuksia ja aseman kehitystä kunnassa ja antaa siitä vuosittain selvityksen kunnanhallitukselle.


Sosiaali- ja potilasasiamiehen työ on neuvovaa ja ohjaavaa. Asiamies ei tee päätöksiä, ei myönnä etuuksia eikä ota kantaa potilaan lääketieteellisiin hoitopäätöksiin tai siihen, onko potilaan hoidossa tapahtunut vahinko. Hän ei toimi potilaan oikeusavustajana, mutta voi toimia sovittelijana asiakkaan ja henkilöstön välillä.

Sosiaali- ja potilasasiamies ei hoida Kelan, edunvalvonnan tai työ- ja elinkeinotoimiston toimintaan liittyviä asioita.


Peruspalvelukuntayhtymä Kallion sosiaali- ja potilasasiamies toimii myös Sosiaali- ja terveyspiiri Helmen alueen sosiaali- ja potilasasiamiehenä.

Toimi näin


Kenelle ja millä ehdoin


Ota yhteyttä

Sosiaali- ja potilasasiamies
Merja Jaakola
p. 040 635 5353

  • ma klo 9–11
  • ti klo 8–11
  • to klo 12–15

etunimi.sukunimi [at] kalliopp.fi