Fysioterapia

Jos toimintakykysi heikkenee sairastumisen tai leikkauksen takia, sinulla on tuki- ja liikuntaelinoireita tai jokin muu vaiva vaikeuttaa arjessa toimimista ja selviytymistä, voit hakeutua fysioterapiaan. Tarvitset fysioterapiaan lähetteen.

Fysioterapia on osa terveydenhuoltoa. Se on terveyttä ja toimintakykyä edistävää hoitoa, ohjausta ja neuvontaa, terapeuttista harjoittelua ja apuvälinepalveluita. Fysioterapia perustuu terveyden, liikkeen, liikkumisen ja toimintakyvyn edellytysten tuntemiseen ja parhaaseen saatavilla olevaan tietoon.

Toimi näin

Ota yhteyttä terveyskeskukseen, jotta saat lähetteen fysioterapiaan. Palveluun tullaan terveyskeskuksen tai erikoissairaanhoidon lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen lähetteellä.

Maksullisuustieto

Yksilöfysioterapian hinta on 11,60 €/kerta. Hoitosarjaan kuuluvat ryhmäkäynnit ja alle 18-vuotiaiden terapiat ovat maksuttomia.

Tausta ja lainsäädäntö

Fysioterapia on lääkinnällistä kuntoutusta, jonka tarkoituksena on kivun poistaminen sekä liikunta-, toiminta- ja työkyvyn parantaminen. Fysioterapia perustuu potilaan haastatteluun ja tutkimiseen sekä niiden pohjalta tehtyyn kliiniseen päättelyyn. Fysioterapiaan kuuluu ohjausta, neuvontaa, terapeuttista harjoittelua ja manuaalista terapiaa.

Fysioterapiassa hoidetaan esimerkiksi tuki- ja liikuntaelimistön kipuja sekä erilaisia liikunta- ja rasitusvammoja. Hoidossa korostuu potilaan oma aktiivisuus.


Fysioterapeutti tutkii potilaan asentoa, arvioi liikkuvuutta ja pyrkii löytämään ongelman aiheuttajan. Hän tekee potilaalle harjoitusohjelman ja ohjaa ja neuvoo harjoitteiden tekemisessä. Fysioterapeutti myös arvioi hoidon edistymistä jokaisella käynnillä.

Palvelupaikat

Toimipiste

Pappilantie 1
85500 NIVALA

Toimipiste

Kirkkotie 4
84100 YLIVIESKA