Olet tässä

Opiskeluterveydenhuolto

Opiskeluterveydenhuollon palvelut kuuluvat lukiolaisille, toisen asteen ammatillisessa koulutuksessa opiskeleville ja ammattikorkeakouluopiskelijoille, joiden opiskelu on päätoimista ja kestää vähintään kaksi kuukautta.

Opiskeluterveydenhuollon tavoitteena on ylläpitää ja parantaa opiskelijoiden terveyttä ja hyvinvointia:

  • edistämällä opiskelijoiden terveyttä ja opiskelukykyä
  • järjestämällä terveyden- ja sairaanhoitopalveluja opiskelijoille
  • edistämällä opiskeluympäristön tervellisyyttä ja turvallisuutta.

Terveystarkastukseen tarjotaan mahdollisuus opiskelujen aikana. Opiskelija voi myös itse varata ajan terveystarkastukseen tai hakeutua terveydenhoitajan vastaanotolle terveyteen, opiskelukykyyn, mielenterveyteen, päihdeongelmiin, raskauden ehkäisyyn ja muuhun seksuaaliterveyteen ja rokotuksiin liittyvissä asioissa.

Opiskelujen alkaessa terveydenhoitajat informoivat oppilaitoksen opiskelijoita terveystarkastuksista, sairasvastaanotosta ja sairauspoissaolokäytännöistä. Akuuteissa lääkärin arviota vaativissa tilanteissa opiskelijan tulee ottaa yhteyttä suoraan terveyskeskuksen vastaanottoon ja virka-ajan ulkopuolella Oulaskankaan yhteyspäivystykseen.

Terveystarkastukset ja sairaanhoitokäynnit terveydenhoitajalla ovat kaikille aina maksuttomia. Muut terveydenhuollon palvelut on maksuttomia alle 18-vuotiaille. Sen jälkeen maksu määräytyy asiakasmaksulain mukaisesti.

Yhteystiedot terveydenhoitajille

Nivala
Lukio puh. 044 419 6517
NAO puh. 044 419 6516

Sievi
Lukio puh. 044 419 6002

Ylivieska
Lukio ja AMK puh. 044 419 5112
YSO puh 044 4195111, RKO (Raudaskylä) puh 040 635 5263

 

Linkit

Opiskelijan tuet (Kela)

Nuorten netti (MLL)

Väestöliitto, nuoret

Terveysliikuntasuositukset