Olet tässä

Oikomishoito

Hampaiden tarkastuksen yhteydessä tarkastetaan myös purenta. Tarvittaessa sinut ohjataan oikomishoidon erikoishammaslääkärille seulontaan, jossa arvioidaan purentavirheen vaikeusaste, oikomishoidon tarpeellisuus sekä erityisesti lapsipotilailla hoidon aloittamisajankohta.

Kalliossa oikomishoitoon on mahdollista päästä valtakunnallisten suositusten mukaisesti. Purentavirheet pisteytetään niiden vaikeusasteen mukaan. Hampaiston oikomishoito on terveyskeskuksen omaa toimintaa. Hoidon tarpeen määrittää hoitava hammaslääkäri. Hoidon toteuttaa oikomishoidon erikoishammaslääkäri tai hoito tapahtuu hänen ohjauksessaan.

Oikomishoito edellyttää hyvää suun terveyttä. Hampaissa ei saa olla reikiä eikä ientulehdusta, ja hampaat tulee puhdistaa moitteettomasti koko hoidon ajan.

Oikomiskojeita tulee käyttää ohjeiden mukaisesti, ja ne tulee ottaa mukaan jokaiselle hoitokäynnille. Oikomishoidon alussa hampaissa saattaa olla muutaman päivän ajan arkuutta.

Oikomishoito kestää keskimäärin 1–3 vuotta. Tämän jälkeinen retentio- eli ylläpitovaihe kestää tavallisesti kaksi vuotta.

Hoito on maksutonta 18 vuoden ikään asti. Kadonneista tai huolimattomassa käsittelyssä rikkoutuneista oikomiskojeista aiheutuneet kustannukset jäävät potilaan itsensä korvattaviksi. Jos potilas ei käytä oikomiskojeita oikojan antamien ohjeiden mukaisesti ja koje joudutaan sen takia uusimaan, hammaslaboratoriokustannukset tulevat potilaan maksettaviksi.

 

    Lue lisää 

    Oikomishoito

    Ota yhteyttä

    Neuvonta ja ajanvaraus
    p. 08 419 5380