Olet tässä

Iensairauksien hoito

Iensairauksia voi ehkäistä ennalta hyvällä suuhygienialla. Ientulehduksen saa paranemaan harjaamalla hampaat huolellisesti ja puhdistamalla hammasvälit, mutta hoitamaton ientulehdus voi johtaa parodontiittiin.

Jos ientulehdus saa jatkua hoitamatta, hampaan kiinnitys saattaa alkaa tuhoutua. Ikenen alle etenevä bakteeriplakki tuhoaa hammasta luuhun kiinnittäviä sidekudossäikeitä. Parodontiittia aiheuttavien bakteerien kertyminen ienrajaan ja ientaskuun aloittaa tulehdusketjun. Tulehduksen jatkuessa hampaan liikkuminen lisääntyy vähitellen, ja lopulta hammas voi irrota. Parodontiitti lisää sydän- ja aivoinfarktin riskiä. Diabeetikoilla on kolminkertainen riski sairastua parodontiittiin.

Miten parodontiittia hoidetaan?

Parodontiitin hoidon onnistumisen edellytys on riittävän hyvä omahoito. Myös parodontiitille altistavien riskitekijöiden, kuten tupakoinnin välttäminen on oleellista.

Hoito käynnistyy hampaiston tutkimuksella ja hoidon suunnittelulla. Hoito aloitetaan hampaiden pintojen ja ientaskujen mekaanisella puhdistuksella, johon kuuluu yleensä ultraäänilaitteella tehtävä puhdistus.

Jos ientaskut ovat syviä, ne puhdistetaan useimmiten paikallispuudutuksessa. Joskus parodontiitin hoitoon sisältyy muutakin hampaiston hoitoa, esimerkiksi purennan hoitoa.

  Lue lisää

  Parodontiitin hoito

  Ota yhteyttä

  Neuvonta ja ajanvaraus
  p. 08 419 5380

  Sähköinen yhteydenottopyyntö