TIEDOTETTA PÄIVITETTY 17.5.: Peruspalvelukuntayhtymä Kallio ja Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä JEDU tiedottavat: Korona-altistuminen JEDUn Nivalan yksikössä

Tiedotteeseen lisätty 17.5. altistumisajaksi myös ke 12.5.2021. Aiemman ilmoituksen mukaan altistusriski oli 10.–11.5.2021.

Koulutuskeskus JEDUn Nivalan yksikössä on todettu koronavirustartunta. Altistuneita on asetettu karanteeniin mutta kartoitustyö on vielä kesken. Varotoimenpiteenä JEDUn Nivalan toimipiste siirtyy etäopetukseen 17.5.– 21.5. Opiskelijoille on tiedotettu asiasta Wilmassa.   

Kaikkia koulutuskeskus JEDUn Nivalan yksikössä 10.–12.5.2021 oleskelleita suositellaan hakeutumaan koronavirustestiin, jos heillä ilmenee hengitystieinfektioon sopivia oireita, lihas- tai päänsärkyä tai kuumetta.   

JEDUn Nivalan yksikössä todettu koronavirustartunta liittyy Keski-Pohjanmaan tartuntaketjuihin. Näihin ketjuihin liittyviä altistumisia on todettu nyt Nivalassa, Ylivieskassa ja Sievissä. Altistuskaranteenissa on Kallion alueella tällä hetkellä noin 40 henkilöä.   

Soite tiedotti 12.5., että ainakin yhdellä Keski-Pohjanmaan alueella koronavirustartuntaan sairastuneella virus on ollut ns. intialaista muunnosta, joka tarttuu erityisen herkästi.    

Koronaviruksen leviämistä voi torjua huolehtimalla hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta, vähintään 2 metrin turvaetäisyydestä sekä maskin käytöstä. Noudattamalla hygieniaohjeita huolellisesti viruksen leviämistä Kallion alueella voidaan estää.