Kolmas rokoteannos yli 60-vuotiaille  

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL suosittelee kolmannen rokoteannoksen tarjoamista 60 vuotta täyttäneille ja lääketieteellisille riskiryhmille. Kolmas rokoteannos annetaan aikaisintaan 6 kk kuluttua 2. rokoteannoksesta. 

Peruspalvelukuntayhtymä Kallio aloittaa kolmannen koronarokoteannoksen antamisen yli 60-vuotiaille palvelukotien ja kotihoidon asiakkaista, joilla tulee ensimmäisenä 6 kk täyteen toisesta rokoteannoksesta. Kaikkien yli 60-vuotiaiden rokotukset alkavat Kallion kunnissa viikolla 46. Kolmannen rokoteannoksen voi käydä ottamassa koronarokotusten walk in -päivinä. 

Uusimman tutkimustiedon mukaan koronarokotteen teho tartuntaa vastaan hiipuu asteittain toisen annoksen saamisen jälkeen. Rokotteen suojateho vakavaa koronavirustautia vastaan säilyy valtaosalla väestöstä kuitenkin erittäin hyvänä ainakin kuuden kuukauden ajan. 

Tällä hetkellä 3. rokoteannoksia annetaan henkilöille, jotka ovat taudin tai hoidon vuoksi voimakkaasti immuunipuutteisia tai jotka ovat saaneet aiemmat rokoteannokset lyhyellä annosvälillä. Näihin ryhmiin kuuluvat voivat ottaa kolmannen rokotuksen ilman ajanvarausta koronarokotusten walk in -päivinä, jolloin annetaan myös 1. ja 2. rokoteannoksia.  

 

Lue lisää täältä: THL suosittelee kolmannen koronarokoteannoksen tarjoamista 60 vuotta täyttäneille ja lääketieteellisille riskiryhmille.