Kallion toimintoja supistetaan kesällä. Koronarokotukset jatkuvat.  

Peruspalvelukuntayhtymä Kallion terveyspalveluiden toimintaa supistetaan kesällä seuraavasti:  

  • Alavieskan terveyskeskuksen vastaanotto ja laboratorio sekä neuvola ovat suljettuna 27.6.–24.7.2022. 

  • Sievin terveyskeskuksen vastaanotto ja laboratorio ovat suljettuna18.7.–7.8.2022.  

  • Alavieskan hammashoitola on suljettu 27.6.–8.8.2022.   

  • Sievin hammashoitola on suljettu 1.7.–29.7.2022.   

  • Ylivieskan vuodeosastolta suljetaan 15 potilaspaikkaa ajalla 11.6.–15.8.2022. 

Suluilla pyritään rajaamaan kesäajan sijaistarvetta. 

Koronatilanne Kallion alueella 

Peruspalvelukuntayhtymä Kallion alueella koronavirustilanne on hellittämässä, vaikka tautia edelleen on liikkeellä. Lisäksi A-influenssaa on liikkeellä lisääntyvässä määrin.   

Yleisestä maskien käytöstä on luovuttu, mutta maskien käyttöä suositellaan kuitenkin edelleen julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä koronaepäilyn vuoksi hoitoon tai testiin mentäessä, tai jos joudutaan liikkumaan kodin ulkopuolella hengitystieoireisena tai tiedossa olevan altistuksen jälkeen. Sosiaali- ja terveydenhuollon toimipisteissä maskia käytetään edelleen sellaisissa tilanteissa, kun ollaan lähikontaktissa asiakkaisiin ja potilaisiin. Maskia voi käyttää myös oman harkinnan mukaan. Terveydenhuollossa hengitystieoireiset potilaat hoidetaan erityisjärjestelyin ja heille suositellaan maskia sisätiloihin saavuttaessa. Tarkemmat toimintaohjeet saa soittamalla vastaanottoon ennen käyntiä.  

Neljäs koronarokotus 

Peruspalvelukuntayhtymä Kallio tarjoaa neljättä rokoteannosta yli 65-vuotiaille hauraille ja monisairaille henkilöille, jotka eivät pärjää yksin kotona. 

THL suosittelee neljättä koronarokoteannosta 12 vuotta täyttäneille voimakkaasti immuunipuutteisille. Tehosteannos voidaan antaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut 3–4 kuukautta. 

Päivittyvä lista rokotusajoista ja –paikoista löytyy nettisivuiltamme osoitteesta www.kalliopp.fi/koronarokotukset.