Ajankohtaista koronavirustilanteesta 6.4.2021 

Peruspalvelukuntayhtymä Kallion alueella Ylivieskassa todettiin eilen maanantaina yksi uusi koronavirustartunta. Altistuneet on kartoitettu ja asetettu karanteeniin.  

Pohjois-Pohjanmaalla ollaan yhä epidemian kiihtymisvaiheessa, mutta tautitilanteessa lähestytään perustasoa. Hyvä käsi- ja yskimishygienia, vähintään 2 metrin turvaetäisyys sekä maskin käyttö auttavat hillitsemään tautitilannetta. Lievissäkin flunssaoireissa tulee välttää kodin ulkopuolisia kontakteja ja hakeutua herkästi koronavirustestiin.  

Pohjois-Pohjanmaalla voimassa olevat suositukset ja rajoitukset voit tarkistaa täältä. Ne ovat voimassa 25.4.2021 saakka. 

Koronarokotukset 

Koronarokotusten pääpaino on THL:n linjauksen mukaisesti yhä ikääntyvien rokottamisessa. 

Kallion alueen yli 70-vuotiaat voivat varata rokotusajan netissä tai soittamalla keskiviikkona tai torstaina klo 9 alkaen ajanvarausnumeroon p. 040 635 5450 tai 040 635 5449. Puhelinajanvaraus voi olla ruuhkainen erityisesti aamuisin, joten jos silloin ei pääse läpi, kannattaa yrittää myöhemmin uudelleen. Netissä ajan voi varata milloin tahansa, uusia aikoja lisätään palveluun viikottain. Tällä hetkellä netissä voi varata rokotusajan myös jo huomiselle keskiviikolle. 

Seuraathan rokotusilmoitteluamme osoitteessa www.kalliopp.fi sekä Kallion somekanavissa.

Lue lisää koronarokotuksista PPSHP:n alueella täältä.