Ajankohtaista koronavirustilanteesta 4.9.2020

Koronavirustilanne Kallion alueella on edelleen rauhallinen. Valtakunnallisesti taudin ilmaantuvuus on elokuussa jonkin verran noussut kesän matalista lukemista, mutta nousu näyttää THL:n mukaan tasaantuneen.  

Suuri osa altistumisista tapahtuu vapaa-ajalla 

Suomessa on todettu joitakin joukkoaltistumisia, muun muassa suuremmissa perhe- ja yleisötapahtumissa sekä harrastusten yhteydessä. Altistumisista suuri osa liittyy vapaa-ajan viettoon, joskin ihmisiä on altistunut koronavirukselle myös työpaikoilla. Viime viikkoina Suomessa on todettu myös useita joukkoaltistumisia päiväkodeissa, kouluissa ja opiskelupaikoissa. Altistuneiden määrän selvä kasvu ei ole toistaiseksi johtanut tartunnan saaneiden määrän selvään lisääntymiseen. 

Kaikki uusien tapausten tartuntaketjut pyritään jäljittämään huolellisesti ja uusia tartuntoja pyritään siten ehkäisemään mahdollisimman tehokkaasti. Jatkotartuntojen estämisessä paikalliset terveysviranomaiset ovat onnistuneet erittäin hyvin. 

Lataa älypuhelimeesi Koronavilkku 

Koronavilkku on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tuottama sovellus, jonka avulla avulla pyritään estämään  koronaviruksen leviämistä. Sovelluksella voidaan tavoittaa koronavirukselle mahdollisesti altistunut sovelluksen käyttäjä ja tukea häntä toimimaan voimassa olevien ohjeiden mukaisesti sekä ottamaan tarvittaessa yhteyttä terveydenhuoltoon. 

Koronavilkun avulla ihmiset voivat itse osallistua viruksen leviämisen estämiseen ja suojella omaa ja läheistensä terveyttä. Sovellus nopeuttaa virukselle altistuneiden tavoittamista ja tartuntaketjujen katkaisemista.  

Koronavilkku-sovellus on ladattu jo miljoona kertaa. 

Koronavilkun voi ladata maksutta puhelimeen yleisimmistä sovelluskaupoista.  

Muista hygieniaohjeet 

Hygieniaohjeiden noudattaminen on edelleen ensiarvoisen tärkeää koronavirustartuntojen torjunnassa.  

  • Pese käsiäsi huolellisesti ja usein. Jos et voi pestä käsiäsi, käytä käsidesiä. 
  • Yski tai aivasta kertakäyttöiseen nenäliinaan tai hihaan.  
  • Kun liikut julkisilla paikoilla, säilytä 1–2 metrin turvaetäisyys. 
  • Jos turvavälien pitäminen ei onnistu, käytä kasvomaskia.  

Lue lisää: 

Koronavirusepidemia on pysynyt rauhallisena elokuussa (THL)

Lataa koronavilkku:

Maskien jako vähävaraisille 7.–9.9.