Ajankohtaista koronavirustilanteesta 4.6.2021 

Peruspalvelukuntayhtymä Kallion alueen viimeaikaiset tartunnat ovat vahvistuneet THL:n tyypityksissä ns. Intian variantiksi. Intian variantille on ominaista, että tauti tarttuu lyhyessäkin altistuksessa. Virus on aihettanut myös nuorille voimakkaita oireita, kuten korkeaa kuumetta ja kovaa päänsärkyä.  

Kallion alueella ei kuluvalla viikolla ole todettu uusia koronavirustartuntoja. Jotta tilanne säilyy yhtä rauhallisena, on tärkeää, että huolellista käsihygieniaa ja maskisuositusta noudatetaan edelleen. Lievissäkin flunssaoireissa tulee hakeutua koronavirustestiin. Viikonloppuna testaus on Oulaskankaan yhteispäivystyksessä.  

Kaksi koronarokoteannosta saaneille uusia neuvoja maskin käytöstä ja turvaväleistä 

Täysin rokotetut ihmiset voivat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) arvion mukaan tietyissä yhteyksissä tavata muita ihmisiä kotioloissa varsin turvallisesti myös ilman maskia tai turvavälejä. Suositus käyttää maskeja muun muassa julkisilla paikoilla ja julkisessa liikenteessä on kuitenkin yhä voimassa ja se koskee yhtä lailla rokotettuja kuin rokottamattomiakin. 

Täysin rokotetulla tarkoitetaan ihmistä, joka on saanut koko rokotussarjan eli Suomessa käytettävillä koronarokotteilla kaksi rokoteannosta. Edellytyksenä on, että toisen annoksen saamisesta on kulunut vähintään viikko, jotta rokotuksen suojateho on ehtinyt kehittyä riittävän vahvaksi. 

Neuvot koskevat myös ihmisiä, jotka ovat sairastaneet laboratoriotestillä todetun koronainfektion ja ovat saaneet vähintään yhden koronarokoteannoksen. Tällöin rokoteannoksen saamisesta on pitänyt kulua vähintään viikko. Lue THL:n tiedote tästä linkistä. 

Koronarokotukset 

Ota koronarokotus vuorollasi.  

Koronarokotusten ajanvaraus avattiin tänään myös 30–34-vuotiaiden ikäryhmälle. Aikoja voivat nyt siis varata kaikki v. 1991 syntyneet ja tätä vanhemmat. Suosittelemme varaamaan ajan netissä, www.kalliopp.fi -> Siirry sähköiseen ajanvaruakseen.  

Huomaa, että 8.6. alkaen Nivalan rokotukset siirtyvät seurakuntakodilta Kyösti Kallion koululle. Muissa kunnissa rokotuspaikat säilyvät entisellään. Lue lisää rokotuksista: kalliopp.fi/koronarokotukset.