Ajankohtaista koronavirustilanteesta 31.5.2022 

Koronavirustartuntojen määrä jatkaa laskuaan Peruspalvelukuntayhtymä Kallion alueella ja tartuntoja todetaan koko alueella nyt alle sata viikossa. A-influenssaa ja ripulitautia esiintyy kuitenkin edelleen. Tartuntoja voi torjua huolehtimalla hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta. Todennäköisesti infektiotautien esiintyminen vähenee kesää kohden. 

Oulaskankaan yhteispäivystyksessä otetaan 1.6.2022 alkaen koronanäytteet vain sairaalan ja ensihoidon työntekijöistä. 4.6. alkaen koronanäytteitä otetaan viikonloppuisin (lauantaisin, sunnuntaisin ja juhannusaattona) myös Oulun eteläisen alueen kuntien sote-henkilöistä, jotka tekevät potilashoitotyötä. Lomalla tai vapaalla olevia työntekijöitä, tai työntekijöiden perheenjäseniä ei testata. Yhteispäivystykseen tulee aina ottaa yhteyttä etukäteen.  

Yhteispäivystyksestä pyydetään harkitsemaan, onko näytteenotossa tarpeellista käydä viikonloppuna, vai voiko sairastunut käydä testissä omassa terveyskeskuksessaan seuraavana arkipäivänä. 

Peruspalvelukuntayhtymä Kalliossa on arkisin hyvin tarjolla aikoja koronanäytteenottoon.  

Koronarokotukset

Koronarokotukset jatkuvat kesäkuussa. Katso päivittyvä lista rokotusajoista ja paikoista osoitteesta www.kalliopp.fi/koronarokotukset.  

Koronarokotuksia annetaan kaikille Kallion alueen lapsille ajanvarauksella Nivalassa perjantaina 3.6. ja Ylivieskassa tiistaina 21.6. Rokotusajan voi varata sähköisessä ajanvarauksessa tai soittamalla neuvolan yhteiseen neuvonta- ja ajanvarausnumeroon, p. 08 419 6501, ma–pe klo 8–13.