VALIKKO
Sosiaali- ja vammaispalvelut > Lapset, nuoret ja perheet > Perhetyö > Sosiaalihuoltolain mukainen perhetyö

Sosiaalihuoltolain mukainen perhetyö

Sosiaalihuoltolain mukainen perhetyö on lapsiperheille suunnattua matalankynnyksen palvelua, joka ei vaadi asiakkuutta lastenuojelussa. Tavoitteena on toimivan ja mielekkään arjen löytäminen yhteistyössä perheen kanssa. Perhetyöhön kuuluu lyhytkestoinen ohjaus ja neuvonta sekä suunnitelmallinen ja pitkäkestoinen perheen tukeminen. Perhetyötä tehdään aina perheen kotona vanhemman /vanhempien läsnäollessa. Palvelu on perheelle vapaaehtoista, luottamuksellista ja maksutonta. Kotikäynneillä mietitiään yhteiset tavoitteet ja lähdetään yhdessä työskentelemään niitä kohti.

Milloin sosiaalihuoltolain mukainen perhetyö voi olla tarpeen:

  • Kun tarvitset tukea raskausaikana
  • lapsen kasvatukseen liittyvissä kysymyksissä (itkuinen vauva, imetysongelmat, uniongelmat, rajojen asettamisessa, yhteiset pelisäännöt, koulunkäynti, päivärytmin ongelmat..)
  • elämäntilanteesi on haastava (vanhemman uupumus/masennus, parisuhteen ongelmat, taloudelliset haasteet, kriisitilanteet)
  • kun vanhemmuus tai perheenjäsenten väliset vuorovaikutussuhteet kaipaavat vahvistusta
  • kun perheessä on päihteiden väärinkäyttöä tai muuta riippuvuutta

Kuinka asiakkaaksi hakeudutaan?

Asiakkaaksi hakeudutaan joko ottamalla itse yhteyttä oman kunnan perheohjaajaan tai ottamalla huolet puheeksi neuvolassa tai muussa palvelussa, josta yhteydenottopyyntö voidaan ohjata perheohjaajalle. Perhe voidaan myös ohjata asiakkaaksi muista perhepalveluista.

Perhetyön alkaessa asiakkuudesta laaditaan perhe-ja sosiaalipalveluissa viranhaltijapäätös ja työskentelystä tehdään erillinen sopimus ja suunnitelma. Suunnitelmaa tarkistetaanyhteistyössä perheen kanssa säännöllisesti.

Yhteystiedot

Ylivieska ja Alavieska:

Anne Nikunen, tiimivastaava perheohjaaja p. 044 419 5119

Eeva-Liisa Autio p. 044 419 5722

Helena Mäkelä p. 044 419 5740

Eija Saarela p. 044 4196305

Nivala:

Salla Korpi p. 044 419 5725

Irja Sorvisto p. 044 419 5724

Sievi:

Susanna Kukkola p. 044 419 6008

Marjo-Riitta Puurula p. 044 419 6225