VALIKKO
Eläinlääkärit ja terveysvalvonta > Terveysvalvonta > Elintarvikevalvonta > Tilapäinen myynti ja liikkuva elintarvikehuoneisto

Tilapäinen myynti

Elintarvikkeiden tilapäisestä tai ajoittain toistuvasta myynnistä tiedotetaan kunnan terveystarkastajille. Myynnistä voi tiedottaa tapahtuman järjestäjä tai yksittäinen elintarvikkeiden myyjä omasta toiminnastaan.

Yksityishenkilöiden ja järjestöjen ei enää tarvitse ilmoittaa vähäriskisestä tilapäisestä toiminnasta etukäteen. Vähäriskistä toimintaa ovat esimerkiksi elintarvikemyynti koulujen myyjäisissä, kylätoimikunnan kahvitilaisuus tai urheiluseuran makkaranpaisto paikallisottelussa.

Ilmoitus tulee kuitenkin tehdä, mikäli toiminta ei ole vähäriskistä (esim. raakamakkaran, sushin, täyssäilykkeiden valmistus tai kalan graavaus). Mikäli et ole varma onko toiminta vähäriskistä, ota yhteys alueesi terveysvalvontaan.

Elintarvikkeita myytäessä ja tarjoiltaessa tulee kuitenkin huomioida lainsäädännön vaatimukset esimerkiksi säilytyslämpötiloille. Pakkaamattomina myytävät ja tarjoiltavat tuotteet on hyvä suojata. Pakattuna myytävät tuotteet tulee merkitä ainesosaluettelolla ja valmistuspäivämäärällä.

Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran ulkomyyntiohjeessa käsitellään elintarvikkeiden säännöllistä ja tilapäistä käsittelyä, myyntia ja tarjoilua koskevaa lainsäädäntöä ja sen soveltamista ulkotiloissa.

Liikkuva elintarvikehuoneisto

Liikkuvan elintarvikehuoneiston käyttöönotosta tehdään ilmoitus yhden kerran sen kunnan viranomaiselle, jonka alueella toiminta aloitetaan. Jatkossa toiminnasta tiedotetaan vähintään neljä vuorokautta ennen toiminnan aloittamista niiden kuntien viranomaisille, joissa toimintaa harjoitetaan.

Sähköinen ilmoituslomake tilapäisestä elintarvikkeiden myynnistä

Toimipiste

Osoite:
Tasangontie 21, Ylivieska

Yhteystiedot

Ympäristöterveydenhuollon johtaja

Aili Heikkinen
p. 08 419 5026, 044 419 5026

Terveysinsinöörit

Piia Junnikkala
p. 044 419 5823

Heli Kurko
p. 044 419 5826

Riina Simunaniemi
p. 044 419 5825

Linda Linna
p. 044 419 5824

Laskutukseen liittyvät yhteydenotot
p.044 419 5293