VALIKKO
Asiakkaalle > Ajankohtaista > Kallion lastensuojelun perhetyölle Paras harkkapaikka 2017 -diplomi

Kallion lastensuojelun perhetyölle Paras harkkapaikka 2017 -diplomi

Talentian Sosiaalialan Opiskelijat TaSO ry myönsi Peruspalvelukuntayhtymä Kallion perhepalveluille Paras harkkapaikka 2017 -diplomin. Diplomin myöntämisen perusteena on, että perhepalveluissa työharjoittelussa ollut opiskelija on ilmoittanut Kallion Paras harkkapaikka –kampanjaan.

Perusteluissa perhepalveluita kiitettiin mm. siitä, että opiskelijalle annetaan Kalliossa mahdollisuus käytännönläheiseen oppimiseen. Myös perehdyttäminen ja harjoittelun ohjaaminen saivat kiitosta. Lastensuojelun johtava sosiaalityöntekijä Kaija Jokela on hyvillään tiiminsä saamasta tunnustuksesta.

– Olemme haluttu harjoittelukohde, mutta kriteerimme ovat melko kovat. Otamme työharjoitteluun opiskelijoita, jotka ovat suorittamassa korkeakoulututkintoa, ovat opintojensa loppuvaiheessa ja joilla on sellaista kokemuspohjaa työelämästä ja elämästä yleensäkin, että he pärjäävät tällä alalla. Paineet erityisesti lastensuojelussa ovat kovia, Jokela kertoo.

Kallion perhetyössä on harjoittelussa noin 6–8 opiskelijaa vuosittain, ja harjoittelun kesto on 4–10 viikkoa. Harjoittelussa opiskelija otetaan alusta alkaen mukaan käytännön työhön. Opiskelijoilla on myös erilaisia kehittämistehtäviä. Esimerkiksi erilaisia asiakaskyselyjä on toteutettu harjoittelijoiden avulla.

Hyvässä harkkapaikassa kuunnellaan myös opiskelijaa.

– Perhepalveluissa harjoittelu on vaativaa, mutta me myös saamme opiskelijoilta paljon. He tuovat uusia ajatuksia ja näkökulmia työhömme. Olemme esimerkiksi keskustelleet opiskelijoiden kanssa siitä, mikä olisi paras tapa tavoittaa nuoret, Kaija Jokela kertoo.

Paras harkkapaikka –kampanjan järjestää TaSO ry. Se kerää opiskelijoilta kokemuksia hyvistä sosiaalialan korkeakouluharjoittelupaikoista.

- Koko meidän tiimin puolesta voin sanoa, että tällainen huomiointi tuntuu kyllä tosi hyvältä, toteaa diplomin vastaanottanut Kaija Jokela.

Lisätietoja:

Lastensuojelun johtava sosiaalityöntekijä Kaija Jokela, puh. 044 419 5710

https://www.talentia.fi/taso/toiminta/paras-harkkapaikka-kampanja/

Opiskelijan kommentit Kalliosta (https://www.talentia.fi/taso/toiminta/kehutut-harkkapaikat/):

Miksi suosittelisit paikkaa muille?

Opiskelijasta pidetään huolta ja annetaan mahdollisuus oppia asioita. Toimintaan pääsee konkreettisesti mukaan.

Miten sinua perehdytettiin työhön?

Hyvällä perehdyttää ja työhön mukaan ottamisesta pääsin tutustumaan monipuolisesti kaikkeen työhön. Opastettiin, selitettiin ja kerrottiin asioista suoraan. Pääsin työskentelemään haastavissa kun perheissä työparina.

Miten muu työyhteisö suhtautui sinuun harjoittelijana?

Hyvin otettiin vastaan, avoimin mielin ja pidettiin huolta.

Mikä harjoittelussasi oli parasta?

Harjoittelun jälkeen sain talosta vakituisen työpaikan. Harjoittelun tein ennaltaehkäisevää perhetyössä ja oma työni myöhemmin oli lastensuojelun perhetyötä. Sain harjoittelussa tarvittavaa opastusta mitä opiskelija kuuluukin saada.